Zoeken

TVSi-palen Woontoren Up-Living Utrecht

Deze week is Volker Staal en Funderingen in opdracht van zusterbedrijf Wessels Rijssen BV gestart met het aanbrengen van in totaal 203 geschroefde grondverdringende TVSi-palen voor de fundatie van een nieuwe woontoren van het project Up-Living te Utrecht. Up-Living bestaat uit drie appartementencomplexen en een woontoren. De woontoren van circa 70 meter hoog wordt de eyecatcher van Up-Living. Deze toren vormt een nieuw baken bij de stadsentree in het westen van Utrecht.

W17-037 IMG_3435 a.jpg

Uitvoering

Volker Staal en Funderingen zal de komende tijd met een Woltman 7528 boorstelling de 195 palen voor de woontoren en 8 palen voor de kraanpoer aanbrengen. Het installeren van de TVSi-palen gebeurt trillingsvrij en geluidsarm. Tijdens het inboren van de casing wordt, ten behoeve van het inbrengen en het verhogen van de draagkracht, grout geïnjecteerd.

Voor het, in de ingeboorde casing, aanbrengen van de wapening en het daarna storten van de beton wordt een hulpkraan ingezet. De palen hebben een maximale lengte van ruim 19 meter en zijn van het type ∅460/560; wat staat voor een boorpuntdiameter van 560 mm en een boorcasingdiameter van 460 mm.