Zoeken
RdB-Tilburg 20221130_100251138_iOS.jpg

PHS Perron 4 Tilburg

Als onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoor heeft Dura Vermeer infra regio oost het Project “PHS Tilburg 4e perronspoor – transferwerkzaamheden” aangenomen. Onderdeel van dit project is een liftput met roltrappen. Direct naast deze liftput staat een betonkolom op staal gefundeerd die het bovenliggende spoor ondersteunt. Omdat deze betonkolom tijdens de werkzaamheden nagenoeg geen zetting mocht vertonen, is bij het ontwerp meegenomen dat er 5 jetgroutkolommen met een diameter van 1200mm als fundatie eronder aangebracht diende te worden.

In het uiteindelijk gerealiseerde ontwerp is een jetgroutwand opgenomen van 9 kolomen met een diameter van 1000 mm die als grondkering werkt om zetting van de betonkolom te voorkomen. In deze situatie dienen de palen aan te sluiten aan de onderzijde van de huidige vloer.

Nadat de jetgroutcentrale en jetgroutstelling productie gereed gemaakt waren, is gestart met het aanbrengen van de oneven jetgroutkolommen (5 stuks). Om de tussenliggende kolommen te kunnen maken moesten de eerste kolommen 48 uur uitgehard zijn in verband met de sterkte-eis. Vervolgens zijn de overige 4 kolommen aangebracht.

 

Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van Dura Vermeer Infra, regio Oost.

 

 

 

Klant: Wij zijn zeer tevreden over de wijze van meedenken in de aanloopfase, de wijze van communiceren, het aanbrengen van de kolommen en het schoon achterlaten van de bouwplaats.