icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Aldi Utrecht jetgrouten rolpadput

Bij het filiaal van Aldi aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is behoefte aan een rolpad voor een betere bereikbaarheid van de kelder. Hiervoor is een rolpadput nodig.  Volker Staal en Funderingen heeft hiervoor een tijdelijke bouwkuip gemaakt onder de bestaande keldervloer middels jetgrouten.  

Opdrachtgever
Aldi Culemborg bv
Hoofdaannemer
Cnstrct Projecten bv
Uitvoering
september - oktober 2020

Jetgrouten

Vanwege de grondwaterdruk tegen de keldervloer is besloten om een tijdelijke bouwkuip te maken.
Door middel van het plaatsen van standbuizen en doorkernen van de begane grondvloer en de keldervloer, zijn er tijdelijke wanden en een vloer onder de bestaande keldervloer gemaakt met de jetgrouttechniek. Deze sterk waterremmende bouwkuip vormt de tijdelijke voorziening voor het maken van de rolpadput.
Met deze methode is geen bemaling benodigd en wordt het grondwaterniveau niet beïnvloed.
Na het verwijderen van de bestaande keldervloer, ontgraven en vlak hakken van de jetgroutwand kan het betonwerk voor de rolpadput uitgevoerd worden.