Zoeken

Eerste paal "geslagen" voor parkeergarage Meelfabriek te Leiden

Vrijdag 12 oktober heeft de starthandeling plaatgevonden van de bouw van de ondergrondse parkeergarage voor de Meelfabriek te Leiden. Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW verricht deze handeling door de knoppen van de boorstelling te bedienen waardoor de banner met "Heipaal x Mijlpaal" zichtbaar werd. De start van de bouw markeert nameijk een nieuwe mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied van de oude meelfabriek.

IMG_4570.JPG

Uitvoering

Volker Staal en Funderingen zal in onderaanneming van Van Hattum en Blankevoort voor opdrachtgever Van der Wiel Bouw in totaal 476 TVSi-combipalen maken. De TVSi-palen worden daarbij voorzien van Octicon-prefabkernen van de firma Lodewikus. De palen worden trillingsvrij en geluidsarm tot een diepte van tussen 31 en 34 meter onder maaiveld ingeboord. De palen worden aangebracht met 2 grote boorstellingen: een Woltman 7528 en een Hitachi KH 300 GLS

Parkeergarage

De ondergrondse parkeergarage zal in de toekomst plaats bieden aan ca. 320 auto's. De garage is bedoeld voor de toekomstige bewoners van de appartementen, de gasten van het hotel en de medewerkers van de diverse bedrijven op het terrein. Met de herontwikkeling blijft een groot deel van het oude complex intact en wordt ingepast in de ontwerpen van de nieuwe toepassingen.