Zoeken
01-2017 DRONE - locatie Dordrecht.PNG

Heden en Verleden

VSF (Volker Staal en Funderingen) is een business unit van Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels. Met onze collega’s van de andere infrabedrijven van dit internationale bouwconcern werken we integraal aan multidisciplinaire projecten. Vooral voor werken van industriële aard vormt de combinatie met Homij, KWS Infra, Visser & Smit Hanab en Visser & Smit Bouw een optimale samenwerking.

Heden & Verleden

 

De geschiedenis van VSF heeft 2 sporen. In Papendrecht is sinds 1900 Visser & Smit gevestigd. Dit bedrijf kent vanaf het begin zijn klantenkring bij de nutsbedrijven. Opgegaan in de Koninklijke Adriaan Volker Groep werden vanaf de jaren 50 ook hoogspanningslijnen aangelegd, waarvoor eigen heimachines werden ingezet. In de jaren 60 werd een aparte afdeling Grond- en Funderingstechnieken opgericht en werden de producten langzaam maar zeker uitgebreid met o.a. groutankers, boorpalen, diepwanden, pneumatisch afzinken, grondinjecties en jetgrouten.  Het andere spoor voert via Fijnaart/Dintelmond. In januari 1976 werd besloten de hei-afdelingen binnen de Stevin Groep samen te voegen tot één nieuw bedrijf: Van Splunder Heiwerken (VSH).  Het is een funderingsbedrijf gericht op zware heitechniek en civiele staalconstructies zowel 'in den natte' als 'op het droge' met een verscheidenheid aan specialistische technieken.  
De Stevin Groep nv fuseert in 1978 met de Koninklijke Adriaan Volker Groep nv.  Op 10 oktober 1978 ontstaat zo Koninklijke Volker Stevin nv. 

Na deze fusie wordt Visser & Smit Bouw opgesplitst in Visser & Smit Hanab, gespecialiseerd in kabels en leidingen, en Visser & Smit Bouw, gespecialiseerd in industriële bouw. Grond- en Funderingstechnieken (G&F) wordt vanaf dat moment een afdeling van Visser & Smit Bouw.

Medio 1986 wordt de staalafdeling van Van Splunder's Aannemingsmaatschappij uit Ridderkerk overgenomen door Van Splunder Heiwerken en wordt de naam gewijzigd in: Van Splunder Funderingstechniek (VSF). Vanaf dat moment ontwikkelde VSF zich tevens als staalbouwkundig aannemer in m.n. haven gerelateerde staalconstructies en bruggen.

VSF is onderdeel van VolkerWessels. VolkerWessels ontstond in 1997 uit de fusie van Koninklijke Volker Stevin met een andere grote Nederlandse bouwonderneming: de Kondor Wessels Groep N.V. Met ingang van 6 juni 1997 draagt het concern dan ook de naam Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V., verkort VolkerWessels.

In januari 2007 zijn de funderingsbedrijven binnen VolkerWessels, zijnde Van Splunder Funderingstechniek bv uit Rotterdam en de afdeling Grond- en Funderingstechnieken van Visser & Smit Bouw bv uit Papendrecht samengegaan in een nieuw bedrijf:

 

Volker Staal en Funderingen bv

 

Vanaf eind juni 2018 is Volker Staal en Funderingen gevestigd aan de Donker Duyvisweg 75 in Dordrecht.

Per 1 juli 2021 is de juridische vorm gewijzigd en is VSF opgenomen als business unit binnen Van Hattum en Blankevoort bv. Met deze samenvoeging wordt gestreefd naar een nog betere samenwerking op de gezamenlijke projecten.

Zowel binnen het VolkerWessels concern als daarbuiten blijft de (handels)naam VSF (Volker Staal en Funderingen) gehandhaafd..