Zoeken

VWML voegt nieuwe kraan toe aan materieelpakket VSF

Met de aankoop van een nieuwe Woltman 160DR hydraulische funderingsmachine voegt Volker Wessels Materieel & Logistiek (VWML) een multifunctionele boor- en heistelling toe aan de materieelvloot van Volker Staal en Funderingen (VSF). De met stage 5 motoren uitgeruste kraan is de meest milieubewuste keuze in zijn klasse. VSF directeur Laurent van Mansfeld: ‘de kraan past met zijn stage 5 motoren prima in de duurzaamheidsambities van VolkerWessels’.

WOltman.jpg

De Woltman 160DR is een multifunctionele hydraulische funderingsmachine, die met een makelaar tot 56 meter hoogte kan worden uitgerust. De kraan is voorzien van powerpack en boormotor en dit alles wordt aangedreven door duurzame stage 5 motoren. De kraan is geschikt voor boren, heien, trillen en heeft een totaal opgebouwd gewicht van 160 ton (exclusief paal/funderingselement).
De kraan heeft een capaciteit van ongeveer 60 ton (paal + blok) en kan in theorie palen tot zeker 50 meter diep de grond in boren/trillen. Heiend wordt de maximale diepte geschat op 46 meter.

 

Volker Staal en Funderingen is de exclusieve materieelgebruiker van de kraan en neemt op termijn de Woltman in gebruik. Directeur VWML Dick van de Laar: ‘met het aanschaffen van onze eerste Woltman 160DR, stellen we VSF in staat een nieuwe markt aan te boren.