Zoeken

VSF bereikt trede 4 op de Safety Culture Ladder

Volker Staal en Funderingen (VSF) voldoet aan de norm voor trede 4 van de Safety Culture Ladder (voorheen Veiligheidsladder) en nam daarvoor het Veilig Bewust Certificaat in ontvangst van Astrid Plettenburg en Mirle Koole van NCI Certificering. VSF is een van de weinige en daarmee toonaangevende funderingsbedrijven die trede 4 heeft behaald op de Safety Culture Ladder.

SCL trede 4 overhandiging3.jpeg

Het certificaat is een mooie beloning, maar nog veel belangrijker is waar de certificering voor staat: de waardering voor al onze inspanningen om een veiligheidscultuur te creëren, waarin iedereen binnen ons bedrijf samen met onze partners veilig werkt en zich veilig gedraagt. Want uiteindelijk is dat waar we het voor doen: dat we allemaal elke avond weer veilig en gezond thuiskomen. 

Met deze plek op de ladder laat VSF zien dat veiligheid een hoge prioriteit heeft en het in alle vezels van het bedrijf zit. Actief meedenken over veiligheid en leren van onveilige situaties. Met het veiligheidsprogramma WAVE wordt gewerkt aan het veiligheidsbewustzijn en worden medewerkers aangespoord om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Bij een bedrijf dat op trede 4 functioneert is sprake van een proactieve veiligheidscultuur. 

De  positie op trede 4 van de ladder laat verder zien dat vakmanschap, innovatie en nieuwe technieken hand in hand kunnen gaan. Het denken en handelen in de keten staat op dit niveau centraal. Het bedrijf volgt daarmee de kenmerkende veiligheidsstrategie van VanHattum en Blankevoort, waar VSF onderdeel van is.

Over de Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder is een succesvol instrument: hij wordt inmiddels in meerdere branches toegepast en het beheer is daarom overgedragen aan de NEN. De trede op de ladder is een belangrijk criterium, bij de verwerving van opdrachten in de infrabranche waar VSF actief is.  

 

 

Foto: vlnr: Mirle Koole en Astrid Plettenburg, (NCI Certificering), Denny van der Dong (Veiligheidsmanager VSF), Peter Kanninga (Directeur VSF)