Zoeken

Vervangen dukdalven Roompotsluis Oosterscheldekering afgerond

In week 28 heeft VSF de werkzaamheden voor het vervangen van de dukdalven bij de Roompotsluis in de Oosterscheldewerken afgerond. In opdracht van VolkerRail heeft VSF voor hoofdaannemingscombinatie OSK Conserveringsgroep bv in totaal 20 dukdalven verwijderd en vervangen voor 16 nieuwe. De oude dukdalven waren namelijk aan het einde van hun technische levensduur. De werkzaamheden vallen onder het grootschalige onderhoud wat uitgevoerd wordt aan de Oosterscheldekering.    

W16-019 11.JPG

Uitvoering

De werkzaamheden zijn uitgevoerd met onze eigen kraanponton met daarop een 90 tons rupskraan. Voor het verhalen van het ponton werd gebruik gemaakt van het werkschip Ingrid B van zusterbedrijf Aquavia. In verband met de naastliggende constructies zijn de palen getrokken en gezet met behulp van ons hoogfrequent trilblok type ICE 36 RF.

 

Fabricage

Niet alleen de palen maar ook de dukdalfkoppen moesten worden vernieuwd. De koppen zijn in onze eigen werkplaats in Rotterdam gefabriceerd, ook het detail- en uitvoeringsontwerp van de palen en koppen is in eigen huis uitgevoerd door de engineeringsafdeling waarbij gestreefd is naar het realiseren van een lange levensduur van de constructie met name ten aanzien van de conservering. Het conserveren van de koppen is uitgevoerd in onze eigen conserveringsloods waardoor een goede kwaliteit van het conserveringswerk gewaarborgd kon worden.