Zoeken

Strengankers Parkeergarage Emmen

De bouwkuip, die VSF aanbrengt voor hoofdaannemer Strukton Civiel Projecten, voor de nieuwe parkeergarage aan de Westerstraat in Emmen wordt steeds completer. Nadat in het zuidelijke deel van de parkeergarage de diepwanden waren gegraven, voorzien van wapening en beton kon het uitharden van de wanden beginnen.

W11-047 IMG_4621.JPG


Na circa 3 weken konden de geleidebalken worden verwijderd en de eerste stap van de ontgraving ten behoeve van het aanbrengen van de ankers uitgevoerd.  Voordat er verder gegraven kan worden, worden de wanden eerst verankerd. In dit geval gebeurt dat met strengankers.  De ankers hebben maar een flauwe hoek omdat de grondslag er zich goed toe leent om aan de hoge grondlagen de vereiste ankerkracht te ontlenen. Hierdoor kunnen de ankers relatief kort blijven en is de vertikale component van de ankerkracht die door de diepwand opgenomen moet worden, laag. 
Het complete ontwerp van de bouwkuip is in eigen huis uitgevoerd waardoor er een optimale combinatie gezocht kon worden tussen de hoeveelheid wapening in de diepwand en de hoeveelheid aan te brengen ankers.  Klik voor het nieuwsitem van de diepwanden van de parkeergarage op de volgende link.