Zoeken

Nieuwe Woltman 160 DR hei-boorkraan voor VSF

Vandaag 8 september is in Giessenburg onze nieuwe Woltman 160DR kraan met 45 tonmeter boormotor officieel overhandigd aan onze directeur Peter Kanninga door Woltman Piling en Drilling Rigs. Onder het toeziend oog van ons personeel en directieleden van Van Hattum en Blankevoort kreeg Peter symbolisch de sleutel in handen.

20220908_135603447_iOS.jpg

Uitbreiding en verduurzaming materieelpark

Vanwege de steeds grotere vraag naar funderingsmachines die extreem lange en/of zware palen kunnen aanbrengen, heeft VSF vorig jaar besloten om het machinepark uit te breiden met de grootste hei-/boorstelling die op dat moment verkrijgbaar was. Qua duurzaamheid zijn ook de nodige stappen gemaakt: zowel de kraan als het aggregaat voor het aandrijven van de nieuwe boormotor zijn voorzien van de nieuwste duurzame Stage V motoren die op HVO 100 zullen gaan draaien.

Mogelijkheden Woltman 160 DR

De nieuwe stelling heeft een maximale makelaarlengte van 56 meter en kan daarbij, afhankelijk van de zwaarte en schoorstanden, palen aanbrengen met een lengte tot 50 meter. De makelaar is geschikt voor boormotoren met een boormoment tot 50 tonmeter. De te behalen schoorstanden zijn tot 3 op 1 voorover en tot 2,2 op 1 achterover. Al met al is de stelling geschikt voor de meest uitdagende funderingswerken en de zwaarste hei- en trilblokken en boormotoren.

Na de nodige keuringen en testen zal de stelling aan het werk gaan in IJmuiden voor het aanbrengen van de buispalen van een combiwand.