Zoeken

Laatste TVSi-paal aangebracht voor Parkeergarage Meelfabriek Leiden

Vorige week zijn de laatste TVSi-combipalen aangebracht voor de parkeergarage van de Meelfabriek te Leiden. In totaal zijn er 476 palen ingeboord met 2 stellingen, de boordiepte was ruim 32 meter onder maaiveld. Vanwege de belastingen zijn 8-kantige Octicon®-palen toegepast voor het opnemen van de trekbelastingen in de bouwfase en drukbelastingen in de gebruiksfase.

IMG_1457.JPG

Uitvoering

De bouwput van 38 bij 80 meter was met 2 boorstellingen, bijbehorende hulpkranen, mixers en groutcentrales goed bezet. Daarnaast was er nog de dagelijkse aanvoer van grout en palen. Vanwege die beperkte ruimte in de bouwput was de routing dan ook zeer belangrijk; daarbij werd deze routing ook nog beïnvloed door de soms beperkte hart-op-hart afstanden van de palen. 

Vervolgwerkzaamheden

Na het aanbrengen van de palen is direkt gestart met de graafwerkzaamheden voor het aanbrengen van het stempelraam. In de kuip wordt een 2-laagse stempeling aangebracht om de ontgraving tot ca. 10 meter onder maaiveld mogelijk te maken. Dit zal deels droog en deels vanaf pontons worden uitgevoerd. Rond de bouwvak zal de ontgraven kuip worden voorzien van onderwaterbeton.