Zoeken

Laatste fase dijkversterking Bergambacht - Ammerstol - Schoonhoven gestart

Op 1 april is het zogenaamde "gesloten seizoen" beëindigd, wat inhoudt dat er weer werkzaamheden aan en in de dijken mogen worden uitgevoerd. Voor de Dijkversterking Bergambacht - Ammerstol - Schoonhoven betekent dit dat VSF kan beginnen met de laatste fase van het funderingswerk.

W11-015 BAS 2014 01.JPG

 

 

VSF is vorige week gestart met de versterking van de dijk die door Ammerstol loopt. Vanwege de aan de dijk gelegen bebouwing wordt voor de versterking gebruik gemaakt van trillingsarme funderingstechnieken. Daarnaast speelt ook de beperkte ruimte een rol bij de keuze van de werkmethode.
De trillingsarme technieken bestaan in dit geval uit het aanbrengen van diepwanden en diepwandbaretten.
Diepwanden zijn in de grond gegraven betonnen wanden die voorzien zijn van wapening, waarbij in dit geval de wand ca. 155 meter lang, 80 cm dik en 21 meter diep.

Diepwandbaretten zijn ook betonnen wanden die in de grond worden gegraven, maar ze hebben maar een beperkte breedte, en er is geen sprake van een doorlopende wand. De baretten worden over een traject van 355 meter aangelegd en hebben een dikte van 1 meter en een diepte van 21 meter. 

Het traject sluit aan op de vorig jaar reeds aangebrachte palenwand. De graafwerkzaamheden lopen door tot augustus, waarna de afwerking en verharding van de dijk wordt uitgevoerd.


De opdrachtgever voor de dijkversterking is het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.
Het werk wordt uitgevoerd in combinatie met Boskalis Rotterdam en Van den Herik uit Sliedrecht.