Zoeken

Fietsenstalling IJ-boulevard wint Schreudersprijs 2022

Flaneren met een spectaculair uitzicht over het IJ. Je fiets stallen in de rivier.

IMG_4857.JPG
IJboulevard_int4_(c) VenhoevenCS_b1design.jpg

Het project

In het hart van onze hoofdstad realiseert Van Hattum en Blankevoort met VenhoevenCS architecture+urbanism in opdracht van de Gemeente Amsterdam het project IJboulevard. Een ondergrondse fietsparkeergarage waar 4.000 Amsterdammers en toeristen straks hun stalen rossen stallen. Met op het dak een aantrekkelijke wandelboulevard en nieuwe leefruimte. Tot de opdracht behoort ook het realiseren van aanvaarbeveiliging.
Kortom, aanleiding genoeg voor de jury om IJboulevard als dé winnaar uit te roepen van de prestigieuze Schreudersprijs. En daar zijn we ontzettend trots op!

De Schreudersprijs is dé prijs van het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) voor bijzondere prestaties op het gebied van ondergronds bouwen, en dient als stimulans en inspiratie voor optimaal ruimtegebruik in Nederland

Werkzaamheden VSF

Volker Staal en Funderingen heeft voor dit mooie en prijswinnende project vanaf ponton de fundatiepalen met een lengte tot 38 en een diameter tot 1,17 meter ingeboord, waarop vervolgens de betonnen constructie kon worden afgezonken. Nadat de elementen op de palen waren geplaatst zijn vervolgens, ook weer vanaf het water, de buispalen van het remmingwerk ingeboord. Naast deze palen zijn ook een aantal palen aangebracht voor het Waterplein Oost en voor Pier 10.