icon-arrow-right
HomeNieuws Vibrocombinatiepalen Rotterdamsebaan gereed

Vibrocombinatiepalen Rotterdamsebaan gereed

Actueel

Afgelopen week is fase 3 van het heien van de vibro-combinatiepalen op het werk Rotterdamsebaan (VSF deel) in Den Haag opgeleverd.

 

Uitvoering

De heiwerkzaamheden zijn uitgevoerd met onze Hitachi KH 300 GLS met daarin een heiblok type IHC S90. De in totaal 115 palen zijn zonder noemenswaardige problemen aangebracht.
Bij het aanbrengen was de juiste afheihoogte van de palen van groot belang aangezien de ribbels op de prefabelementen precies ter hoogte van de toekomstige onderwaterbeton moeten zitten. Daarnaast is een goede monitoring van de hoeveelheid grout belangrijk om te voorkomen dat tijdens het ontgraven groutkolommen worden gevonden die voor problemen kunnen zorgen bij het graven. De grout zorgt voor de hechting van de grond met het prefabelement die in de, in de grond geheide, casing wordt afgehangen.

Project Rotterdamsebaan

Het heiwerk is een onderdeel van de toeritten van de nieuwe autotunnel bij Rijswijk. Deze tunnel zal worden geboord om grote overlast door bouwputten in de stad te voorkomen. De boormachine is de afgelopen tijd samengebouwd in de startschacht. Het boorwerk start begin 2018. 

Nieuws

Meer nieuws

Betonstort dichtblok boortunnel Rotterdamsebaan

Dinsdagochtend 12 september was het zover en werd er door de Funderingscombinatie van de Rotterdamsebaan (een samenwerking van...

Rotterdamsebaan: De voortgang in 2,5 minuut

De start van de Rotterdamsebaan levert een fraaie timpe-lapse op. Inrichten van de werkterreinen in de Vlietzone en...

Heiwerk Laan van Hoornwijck Rotterdamse Baan gestart

Uit het Rijswijks Dagblad van 8 november j.l.:

+