icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 oktober 2012

Verankering nieuwe kade Arnhem

Sinds enkele weken is VSF bezig met het verankeren van de Nieuwe Kade te Arnhem.

Cruiseschepen

De werkzaamheden maken deel uit van het project ‘Ruimte voor de riviercruisevaart'. Opdrachtgever van het project is de gemeente Arnhem. Het project betreft een renovatie waarbij de kade tien meter versmalt wordt. Hierdoor komt er plaats voor twee cruiseschepen naast elkaar.

De lage Nieuwe Kade krijgt een nieuwe damwand, nieuwe bolders, een nieuwe deksloof en een nieuwe bestrating. VSF verankert de nieuw geplaatste damwand door het aanbrengen van gordingen en ankers. Totaal worden ca. 700 meter gording en bijna 300 strengankers aangebracht. De ankers worden aangebracht vanaf de bestaande kade en hebben een lengte van 18 tot 29 meter.

VSF voert de werkzaamheden uit voor hoofdaannemer Heuvelman-Ibis. De werkzaamheden voor de verankering zullen nog enkele weken in beslag nemen.