icon-arrow-right
HomeNieuws Heiwerk Laan van Hoornwijck Rotterdamse Baan gestart

Heiwerk Laan van Hoornwijck Rotterdamse Baan gestart

Actueel

144 palen de grond in voor Rotterdamse Baan

Naast de indrukwekkende 47-meter hoge heistelling langs de Laan van Hoornwijck in Rijswijk, vertelt Jaap Geuze (hoofduitvoerder Civiel) waar hij en zijn team aan werken. Jaap houdt zich de komende jaren bezig met het deel van de Rotterdamsebaan dat straks met een verdiepte ligging onder de Laan van Hoornwijck en de snelwegen A4 en A13 door loopt. Een complexe klus, omdat hier meerdere constructies voor gebouwd moeten worden.

Onlangs is in de bouwkuip langs de Laan van Hoornwijck gestart met het heien van de (Vibrocom) palen. Eerst wordt een stalen buis geheid en vervolgens wordt hier een betonnen paal in geplaatst, waarna de stalen buis wordt gevuld met grout (water cement mengsel) wat zorgt voor de hechting tussen paal en grond. Tot slot wordt de stalen buis weer uit de grond getrokken en blijft de betonnen paal achter. De palen zorgen er uiteindelijk voor dat de vloer van de bouwkuip op zijn plek blijft. In totaal worden tot eind dit jaar 144 palen de grond ingebracht.

Nieuws

Meer nieuws

Vibrocombinatiepalen Rotterdamsebaan gereed

Afgelopen week is fase 3 van het heien van de vibro-combinatiepalen op het werk Rotterdamsebaan (VSF deel) in Den Haag...

Rotterdamsebaan: De voortgang in 2,5 minuut

De start van de Rotterdamsebaan levert een fraaie timpe-lapse op. Inrichten van de werkterreinen in de Vlietzone en...

+