icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 april 2021

Bouwkuip Wonderwoods Utrecht een logistieke puzzel

Het project Wonderwoods in het centrum van Utrecht is in volle gang. Volker Staal en Funderingen is aanwezig met een groot aantal machines in de kenmerkende VolkerWessels kleuren blauw, oranje en wit.

_T8A0705-Pano.jpg

Bouwkuip

Voor de bouwkuip van de ondergrondse stallingsgarage worden met de Klemm ankerboormachine verwijderbare strengankers geboord, waarmee de eerder aangebrachte CSM-wand wordt verankerd. De 164 ankers met lengtes van 14 meter worden later weer verwijderd.

 

Op een ander deel van het werkterrein staan 2 boorstellingen waarmee trillingsvrij en geluidsarm ruim 900 stuks TVSI-palen worden aangebracht.

 

Om een optimale grondwaterdichtheid te verkrijgen voor de bouw van de verdiepte garage wordt in de bouwkuip een horizontale waterremmende bodeminjectie aangebracht door VSF.

 

Verder worden op het werkterrein onze onderaannemers KWS (voor het grondwerk) en Van Kessel (voor de bemaling) ingezet.

Al met al veel materieel en personeel en heel wat logistiek gepuzzel op het bouwterrein.