icon-arrow-right
HomeNieuws Boorwerk tijdelijke IJplein veerverbinding Amsterdam

Boorwerk tijdelijke IJplein veerverbinding Amsterdam

Actueel

Achter het Centraal Station van Amsterdam wordt door Van Hattum en Blankevoort en Volker Staal en Funderingen gewerkt aan de nieuwe ondergrondse fietsenstalling IJ-Boulevard, in opdracht van Gemeente Amsterdam.

Voordat de werkzaamheden kunnen starten pal achter het CS moet eerst de aanlegplaats van de IJplein-veerverbinding tijdelijk worden verplaatst.

Voor deze tijdelijke aanlegplaats worden door Volker Staal en Funderingen vanaf een ponton 8 stuks open stalen buispalen met verschillende diameters (914mm tot 1420mm), een lengte van 29 meter en een maximaal gewicht van 27 ton trillingsvrij ingeboord.

Hergebruik

De palen die hiervoor gebruikt zijn hebben een eerder leven gehad als pontaanlanding van de Westerdoksdijk en zijn speciaal voor deze locatie aangepast en verlengd. Deze palen zijn, net als alle leveranties, over het water aangevoerd naar het werkgebied.

 

 

Foto's: Topview Luchtfotografie

Nieuws

Meer nieuws

Eerste betonnen element fietsenstalling IJboulevard ingevaren over het IJ

Vandaag wordt het eerste van drie betonnen elementen voor de fietsenstalling aan de IJzijde van het Centraal Station in het...

Proefpalen aangebracht voor fietsenstalling IJ-boulevard Amsterdam

Vorige week heeft   Volker Staal en Funderingen (VSF)  in opdracht van de   Gemeente Amsterdam   en...

Bouw fietsenstalling onder water in Amsterdam

In opdracht van gemeente Amsterdam bouwt Van Hattum en Blankevoort in het centrum van de hoofdstad een fietsenstalling voor...

+