icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 april 2018

Viaduct Bels Lijntje Baarle-Nassau

Volker Staal en Funderingen brengt in Baarle-Nassau in opdracht van Boskalis Nederland schroefboorpalen (type avegaar) met een diameter van 800 mm en een lengte 18,5 m aan.  

In het centrum van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog is sprake van groeiende leefbaarheids- en doorstromingsproblemen als gevolg van een hoge verkeersbelasting. De hoge verkeersbelasting wordt met name veroorzaakt door de provinciale wegen N639 en N260 die dwars door het centrum lopen. In het hart van het centrum van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog komen beide provinciale wegen samen. Boskalis realiseert daarom in opdracht van Provincie Noord-Brabant een randweg noordoostelijk om de dorpskern van Baarle.

 

De palen vormen de fundering voor de landhoofden van een nieuw verkeersviaduct t.b.v. de omlegging van de provinciale wegen N260-N639.

In totaal betreft het 32 stuks palen waarvan 16 stuks onder 7:1 schoorstand.