Zoeken

Combiwand Koningin Julianabrug Katwijk

In opdracht het Bouwteam Koningin Julianabrug worden er op dit moment ten behoeve van de renovatie van de karakteristieke brug in het centrum van Katwijk diverse werkzaamheden uitgevoerd. Het bouwteam is een samenwerking tussen Gemeente Katwijk en Van Hattum en Blankevoort. Voor hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort voert Volker Staal en Funderingen de funderingswerkzaamheden uit. 

20201022_060100775_iOS.jpg

Het project

Het project behelst de renovatie van de Koningin Julianabrug. De huidige basculebrug wordt vervangen voor een vaste verbinding. Daarnaast wordt de brug verbreed en wordt de doorvaarthoogte vergroot. Volker Staal en Funderingen heeft de opdracht gekregen om in een aantal fases de nieuwe funderingen van de Koningin Julianabrug aan te brengen.

Uitvoering funderingswerk

Deze week is gestart met het aanbrengen van de combiwand en de vleugelschermen voor het landhoofd. Hierbij worden de buispalen met voetplaat heiend aangebracht waarna de tussenplanken kunnen worden ingetrild.
Het werk wordt uitgevoerd met onze Hitachi KH 230 heistelling, voor het aangeven van de palen wordt een Sennebogen hulpkraan ingezet.
Ter beperking van de geluidsoverlast tijdens het heiwerk wordt een mobiel geluidscherm voor de stelling gehangen. Nadat de palen en planken zijn aangebracht zal de wand worden verankerd.

In een eerdere fase zijn door de firma Tubex reeds een aantal schroefinjectie palen aangebracht.