HomeStaalBruggenLangzaam Verkeer Bruggen Beweegbaar

Langzaam Verkeer Bruggen Beweegbaar

VSF heeft ervaring in diversen soorten beweegbare Langzaam verkeersbruggen, van een dubbele draaibrug met een gecombineerde boogbrug tot aan een dubbele klapbrug.

Onze ontwerpafdeling kan op verzoek, vanuit economisch uitgangspunt of op ergonomische basis allerlei vormen en materiaaltoepassingen de bruggen ontwerpen. Dit kunnen bruggen zijn met een vrije overspanning, pyloon/tuibruggen of met hangstangen.

Dit kan gebaseerd zijn op plaatstalen dekken met buisprofielen, kokerliggers, trogprofielen, plaatstaal of combinaties van profielstaal met Azobe of Composiet dek, ook kunnen speciale vormen gecreëerd worden met plaat gezet staal.

Voor optimale veiligheid, besturing, verkeersvoorzieningen, waterbouwkundig werk, betonwerk en verlichting beschikken wij over partnerpartijen binnen en buiten VolkerWessels welke al deze aanvullende disciplines in huis hebben.

 

 

 

Meest in het oog springend is de Melkwegbrug in Purmerend, welke in 2014 een nominatie voor de Nationale Staalprijs heeft gekregen onder andere voor zijn bijzondere vormgeving, landmark en verlichting.

De brug heeft een bijzonder ontwerp:

  • De hoge boog over het kanaal bereikt een hoogte van ruim twaalf meter en biedt een geweldig uitzicht op de oude en nieuwe stad, deze is alleen toegankelijk voor voetgangers.
  • Het lage deel maakt een slinger over het water en is geschikt voor fietsers, brommers en voetgangers.
  •  Het beweegbare gedeelte bestaat uit twee horizontaal dekken met op afstand bestuurbare bewegingswerken die elk geplaatst zijn op betonnen poeren in het water en aansluiten op de betonnen aanbruggen aan beide zijden van het kanaal.

Waar toegepast

Naam Project Opdrachtgever 
Melkwegbrug over Noordhollands Kanaal, Purmerend Gemeente Purmerend
Brug over de Vecht, Maarsen Wessels Zeist B.V.

 

+