icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Vrouwenpolder

Vervangen dukdalven Roompotsluis Oosterscheldekering

Vervanging van de dukdalven Roompotsluis maakt onderdeel uit van het project “Conservering Oosterscheldekering”. Rijkswaterstaat Zeeland heeft het gehele werk gegund aan de Oosterscheldekering Conservering Groep (OCG). VolkerRail is voor het gehele werk een samenwerking met OCG aangegaan en was hierbij ook verantwoordelijk voor de vervanging van de dukdalven Roompotsluis.

Opdrachtgever
Rijkswaterstaat
Hoofdaannemer
Oosterscheldekering Conservering Groep (OCG)
Aannemer
VolkerRail

Het Project

Volker Staal en Funderingen heeft van VolkerRail opdracht gekregen om de bestaande dukdalven te verwijderen en nieuwe dukdalven te plaatsen. Het werk is gelegen in de binnen- en buitenhaven van de Roompotsluis van de Stormvloedkering in de Oosterschelde. De Roompotsluis in de Stormvloedkering Oosterschelde wordt beschermd door 8 dukdalven (4 aan elke zijde) en kent 2 opstelplaatsen bestaande uit ieder 4 dukdalven.

Werkzaamheden

Het werk omvat het verwijderen van de bestaande constructie bestaande uit 20 (ø1020 en ø1220) buispalen met een uit klembanden bestaande fenderconstructie en het plaatsen van 16 nieuwe buispalen (ø1020 en ø1220) met 16 uit klembanden samengestelde fenderconstructies. Vier dukdalven zijn wel verwijderd, maar niet vervangen.

Uitvoering

Met het eigen kraanponton met heimaterieel van VSF zijn de palen getrokken en de nieuwe palen aangebracht.  De klembanden met hout en de aangeklede paalkopdeksels zijn tevens met het kraanponton aangebracht. VolkerRail heeft in samenwerking met Aquavia de verlichting vernieuwd.