icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

TVSi-palen Westrandweg

Aangezien het traditionele heien in verband met de overlast naar de omgeving steeds minder kan en wellicht in de loop der tijd zelfs niet meer mag worden toegepast, wordt er meer en meer naar alternatieve paalsystemen gezocht.

Opdrachtgever
Rijkswaterstaat
Hoofdaannemer
Combinatie Westpoort (Boskalis, KWS en VHB)
Gebruikte VSF-technieken
TVSi-palen
Uitvoeringsperiode
2009-2010
Ook VSF is een minder overlastgevend, grondverdringend paalsysteem gaan ontwikkelen aangezien de vraag hiernaar steeds groter wordt.
Dit is ook gelukt gezien de toepassing van dit paaltype voor de aanleg van de Westelijke randweg in het Westelijk havengebied van Amsterdam.
Als fundatie van deze, op 14 meter hoogte lopende, weg voor een groot deel van de poeren een grondverdringend paalsysteem toegepast met groutinjectie.
Deze palen, met een maximale inbrengdiepte van 32 meter beneden maaiveld, zijn gemaakt met de Hitachi 300 GLS met boormakelaar en een Woltman type 7528 beide met een Woltman 40 tonmeter HS boormotor.
Gestart is met de zettingsvrije plaat ter hoogte van het Telegraafgebouw aan de Radarweg/Basisweg.
De werkzaamheden zijn uitgevoerd in 2009 en 2010 in opdracht van de combinatie Westpoort ( VHB, BOKA en KWS).