icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Leiden

Parkeergarage Meelfabriek Leiden

Binnenstedelijke uitbreiding op het terrein van de voormalige Meelfabriek met een ondergrondse 3-laagse parkeergarage en appartementen.

Opdrachtgever
Van der Wiel Bouw
Hoofdaannemer
Van Hattum en Blankevoort
Uitvoeringsperiode
September 2018-Januari 2019

Herontwikkeling terrein Meelfabriek

Het terrein van de oude Meelfabriek in Leiden wordt herontwikkeld. Hier worden divere typen woningen gebouwd en komt er ruimte voor bijzondere winkels en galeriën. 
Om dit alles een autoluw gebied te laten worden zal er onder de toekomstige Meelfabriektuin een 3-laagse parkeer-garage worden gebouwd die plaats zal bieden aan ca. 320 auto’s t.b.v. de toekomstige bewoners en de medewerkers van de diverse bedrijven op het terrein. 
Met de herontwikkeling blijft een groot deel van het oude complex intact en wordt ingepast in de ontwerpen van de nieuwe toepassingen.

TVSi-combipalen

Volker Staal en Funderingen heeft in onderaanneming van Van Hattum en Blankevoort voor opdrachtgever Van der Wiel Bouw in totaal 476 TVSi-combipalen gemaakt met 2 grote boorstellingen: een Woltman 7528 en een Hitachi KH300GLS.
De TVSi-palen zijn daarbij voorzien van Octicon-prefabkernen van de firma Lodewikus.

Trillingsvrij en geluidsarm

De palen zijn trillingsvrij en geluidsarm tot een diepte van tussen 31 en 34 meter -NAP ingeboord.
Aansluitend werd een sleuf gegraven langs de damwand om de sloten dicht te lassen en gordingen (ten behoeve van het stempelraam) aan te brengen.
Daarna volgde vooruitlopend aan de onderwaterbeton, het aanbrengen van een dubbel stempelraam.

Locatie

 De werkzaamheden vonden plaats op een zeer beperkt terreinoppervlak in de binnenstad van Leiden.