icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwkuip Parkeergarage Tricotage Veenendaal

Voor de parkeergarage van het nieuwe complex 'De Tricotage' is in het centrum van Veenendaal door VSF een bouwput gerealiseerd.

Opdrachtgever
Gemeente Veenendaal
Hoofdaannemer
Welling Didam / Trebbe Bouw
Gebruikte VSF-technieken
Diepwand, gewi-palen, groutankers, schroefcombipalen
Uitvoeringsperiode
2011

De funderingswerkzaamheden bestonden uit het aanbrengen van 300 meter diepwand met een dikte van 80 cm en een lengte van ca. 16 meter, het inboren van ruim 300 schroefcombipalen en ruim 700 gewi-palen en het aanbrengen van bijna 170 tijdelijke wandankers in de diepwand.

De gewi-palen en de wandankers werden met drie eigen Klemm-ankermachines aangebracht vanaf maaiveld.

Voor het vereenvoudigen van het baggerwerk en het verminderen van de kans op beschadigingen tijdens het baggerwerk waren de gewi-staven net onder het ontgravingsniveau aangebracht.

Nadat de put was uitgegraven zijn vervolgens de palen door duikers onderwater opgelengd en voorzien van verankeringsschotels, waarna de onderwaterbeton kon worden gestort.

VSF voerde de werkzaamheden uit voor de aannemer van de onderbouw: Welling uit Didam. De bovenbouw wordt gerealiseerd door Trebbe Bouw.