icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gouda

2de Julianasluis Gouda

De huidige Julianasluis, gebouwd tussen 1932 en 1936, kan de vraag naar meer en grootschaliger transport over water niet helemaal meer beantwoorden, de maximale breedte is voor de moderne binnenscheepvaart te beperkt. Door de nieuwe sluis kunnen de plezier- en beroepsvaart worden gescheiden wat de veiligheid en doorstroming ook ten goede komt. De nieuwe sluis krijgt een breedte van 14 meter waardoor de, achter de sluis liggende, scheepswerf van Van Lent grotere schepen kan bouwen. De sluis wordt direct naast de huidige sluis gebouwd. De bouw is gestart in oktober 2012 en de oplevering zal in 2014 zijn.

Opdrachtgever
Provincie Zuid Holland
Hoofdaannemer
Combinatie Van Hattum en Blankevoort, Vialis, de Bondt van Hulten, Hollandia
Soort Contract
Design & Construct
Start werkzaamheden
2012
Geplande oplevering
2014
Gebruikte VSF-technieken
Combiwand, schroefgroutpalen, groutankers, stempeling, remmingwerk
Betrokken VolkerWessels-bedrijven

Van Hattum en Blankevoort heeft in combinatie met Vialis, de Bondt van Hulten en Hollandia van de Provincie Zuid Holland de opdracht ontvangen voor de bouw van de nieuwe sluis.

Volker Staal en Funderingen voert in opdracht van Van Hattum en Blankevoort diverse werkzaamheden voor de bouw van de sluis uit. De werkzaamheden betreffen onder andere de funderingen van de sluishoofden, de trillingsvrij aangebrachte combiwand ter plaatse van de nieuwe ophaalbruggen, de verankeringen van de definitieve én tijdelijke dam- en combiwanden, het verwijderen van oude remmingwerken en het ontwerpen, fabriceren en plaatsen van nieuwe remmingwerken en wachtplaatsen.