icon-arrow-right
HomeNieuws Volker Staal en Funderingen voorbereid op de toekomst

Volker Staal en Funderingen voorbereid op de toekomst

Actueel

In verband met gewijzigde wetgeving is, vanaf 1 juli 2014, een fabrikant verplicht bij levering van bepaalde staalconstructies een CE- conformiteitsverklaring volgens de EN 1090 te verstrekken.  

 

 

In dat kader heeft Volker Staal en Funderingen recentelijk zijn kwaliteitssysteem laten auditeren door Det Norske Veritas. Wij zijn er trots op te kunnen melden dat wij vanaf 3 Maart 2014 in het bezit zijn van het Fabrieks Productiebeheersings Certificaat (FPC) conform de EN-1090.

 

Met dit certificaat zijn wij bevoegd een CE-conformiteitsverklaring af te geven op door ons vervaardigde staalconstructies. Het certificaat geeft aan dat de geleverde producten voldoen aan alle daarvoor wettelijk geldende kwaliteitseisen.

 

Tegelijkertijd hebben we ons kwaliteitssysteem Det Norske Veritas laten certificeren volgens ISO 3834. Hiermee voldoen wij aan alle kwaliteitseisen op het gebied van lastechnische werkzaamheden. Op basis van de door ons geproduceerde staalconstructies is gekozen voor ISO 3834 - Klasse 2. Dit is het hoogste level binnen de ISO 3834.

 

Onze werkzaamheden worden uitgevoerd door gekwalificeerde lassers die volgens gecertificeerde lasprocedures werken. Buiten de Europese normen hebben wij ook kwalificaties conform AWS D1.1, ASME IX, EEMUA -158, etc..

 

Mede door deze certificeringen is Volker Staal en Funderingen klaar om ook in de toekomst alle opdrachten op kwalitatief hoog niveau uit te voeren.

+