icon-arrow-right
HomeNieuws Volker Staal en Funderingen levert fundering voor windmolenpark

Volker Staal en Funderingen levert fundering voor windmolenpark

Actueel

Op 25 mei is Volker Staal en Funderingen in de haven van Vlissingen gestart met het transport van hei- en groutmaterieel dat ingezet wordt voor funderingswerkzaamheden voor de bouw van windmolenpark Walney 1 in de Ierse Zee.
Ongeveer 15 kilometer van Walney Eiland, Cumbria, ontwikkelt het Deense Dong Energy het windmolenpark Walney. Het project wordt in twee fasen gebouwd. Elke fase bestaat uit 51 turbines, met een totale capaciteit van 367.2MW. Het project omvat de bouw van funderingen, windturbines, kabelverbindingen tussen de molen en de wal, offshore substations en het aansluiten van het elektriciteitsnetwerk. 
Vanaf het hefvaartuig Rambiz van Scaldis SMC worden 4 stalen palen met een diameter van 1829mm en een lengte van 60m geheid. De palen zijn bestemd voor het transformatorstation jacket. Na het heien en het verticaalstellen van het jacket brengt Volker Staal en Funderingen grout aan, die de palen met het jacket verbindt. 
Begin volgend jaar wordt het werk herhaald om de palen van het transformatorstation van Walney 2 aan te brengen. Meer informatie over dit project kunt u vinden op www.dongenergy.com/Walney

+