icon-arrow-right
HomeNieuws Update 4 Zuigpalen voor SPT

Update 4 Zuigpalen voor SPT

Actueel

Donderdag 11 en vrijdag 12 februari zijn de 4 zuigpalen voor het Venture F3Fa project op pontons (van ons VolkerWessels zusterbedrijf Stemat) geladen om te worden afgevoerd naar de firma Heerema in Vlissingen.
De zuigpalen hebben een stukgewicht van ca. 430 ton, een diameter van 15 meter en een hoogte van 18 meter. Vanwege de afmetingen en het gewicht werden de zuigankers met platformwagens over zware schotten op pontons gereden. Dit werd uitgevoerd door de firma Mammoet. Vanwege de korte levertijd was het een enorme uitdaging voor VSF en haar onderaannemers om dit grote en complexe project op tijd, voor onze opdrachtgever SPT, te kunnen realiseren.
In Vlissingen zijn de de zuigpalen door Heerema voorzien van een verbindingsframe waarna de palen vervolgens met behulp van een hijsbok aan de poten van het offshoreplatform konden worden gemonteerd. In september 2010 is het platform succesvol geinstalleerd. Mede door het gebruik van de zuigpalen in plaats van het tradiotineel benodigde heiwerk was de installietijd maar 52 uur.

+