icon-arrow-right
HomeNieuws Succesvolle plaatsing van 166 meter lange fiets- voetgangersbrug Passerelle te Roosendaal

Succesvolle plaatsing van 166 meter lange fiets- voetgangersbrug Passerelle te Roosendaal

Actueel

In het Paasweekeinde zijn de drie delen van de fiets- voetgangersverbinding Passerelle in Roosendaal op hun plaats gehesen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Volker Staal en Funderingen (VSF) in opdracht van Prorail. De eindopdrachtgever en financier van de werkzaamheden is de gemeente Roosendaal. De werkzaamheden konden mede door de goede weersomstandigheden succesvol en ruimschoots binnen de gestelde termijn worden afgerond.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug is 166 meter lang en overbrugt 19 sporen. Door de aanleg van de brug wordt het centrum van de Roosendaal verbonden met het nog te herontwikkelen Spoorhavengebied. Zonder dat het treinverkeer er hinder van heeft, kunnen mensen nu veilig het spoor oversteken. Het nieuwe ROC Kellebeek College krijgt dankzij de nieuwe passerelle een aansluiting op het station en de busterminal. Daarnaast vergroot de passerelle de mogelijkheden voor het toekomstig gebruik van het voormalig RBC-stadion.

In een gefaseerde buitendienststelling van 72 uur zijn de drie delen van de brug op de 8 meter hoge pijlers gehesen. Het gewicht van de 85 meter lange hoofdoverspanning bedroeg circa 240 ton. Hierbij is gebruik gemaakt van twee enorme kranen van de firma Sarens, een 700 tons telekraan en een 600 tons rupskraan in superlift configuratie met 250 ton extra los hangende ballast achter de kraan.

Voor het betonwerk van de pijlers en trappen van de stalen brug naar ontwerp van West8 architecten, tekende VSF-zuster Van Hattum en Blankevoort Regio Zuid.

Deze zomer wordt de brug opengesteld voor het publiek.

Nieuws

Meer nieuws

Passerelle Station Roosendaal op weg naar definitieve locatie

Vandaag heeft de load-out plaatsgevonden van de Passerelle, een voetgangersbrug die uiteindelijk zijn definitieve locatie...

+