icon-arrow-right
HomeNieuws Passerelle Station Roosendaal op weg naar definitieve locatie

Passerelle Station Roosendaal op weg naar definitieve locatie

Actueel

Vandaag heeft de load-out plaatsgevonden van de Passerelle, een voetgangersbrug die uiteindelijk zijn definitieve locatie zal krijgen over de 19 sporen van het stationsemplacement van Roosendaal.

De delen van de Passerelle gaan via het water op transport naar de haven van Roosendaal waar ze vanaf donderdag  met behulp van kranen op het werkterrein worden gezet om tot een grotere lengte te worden samengesteld.
Het definitieve inhijsen zal dan in het weekend van Pasen plaatsvinden, hierbij zal gebruik worden gemaakt van één van Europa’s grootste opbouwkranen. 
Na plaatsing zullen de bewoners en bezoekers van Roosendaal op eenvoudige wijze te voet van de Stationsstraat naar het parkeerterrein bij het Herstaco-stadion, voorheen het RBC-stadion kunnen. 

De Passerelle is ontworpen door West 8 Architecten en de bouw is in handen van Volker Staal en Funderingen, in opdracht van Prorail namens de gemeente Roosendaal.

Prorail

Nieuws

Meer nieuws

Succesvolle plaatsing van 166 meter lange fiets- voetgangersbrug Passerelle te Roosendaal

In het Paasweekeinde zijn de drie delen van de fiets- voetgangersverbinding Passerelle in Roosendaal op hun plaats gehesen. De...

+