HomeNieuws Oostwaarderbrug op weg naar definitieve locatie

Oostwaarderbrug op weg naar definitieve locatie

Actueel

Woensdag 22 juni is de Oostwaarderbrug, de verbindingsbrug tussen Op Buuren Dorp en Op Buuren Buiten, op 2 trailers met elk een brughelft op transport gegaan.  In de nacht van 22 op 23 juni is tijdens een stremming van De Vecht de brug op de betonnen fundaties gemonteerd.  Eén brughelft is geplaatst met een mobiele hijskraan vanaf de Zuid oever en de andere brughelft met een tweede mobiele hijskraan vanaf de Noord oever.  Het betonwerk voor de pijlers en de landhoofden is eerder al gereed gekomen. Na het plaatsen van de brughelften zal het nog enige weken duren voordat de elektramonteurs alles hebben aangesloten en de infrastructuur is aangelegd.
De brug, een zogenaamde langzaamverkeerbrug bestemd voor fietsers en voetgangers, is door Volker Staal en Funderingen gefabriceerd in haar constructiehal in Rotterdam.
Details brug:  De brug bestaat uit stalen balken, een kunststof dek met slijtlaag en stalen leuningen met fraaie bladvormen zoals u op bijgevoegde impressie kan zien. Tussen de middenpijlers worden 2 beweegbare kleppen gemaakt zodat de scheepvaart hier kan passeren. De brug zal op afstand bediend worden.
Stremming: De Vecht zal zijn gestremd voor alle scheepvaartverkeer van  Woensdag 22 juni - 19.00 uur tot Donderdag 23 juni - 09.00 uur
Onderstaand een impressie van hoe de toekomstige brug eruit gaat zien na plaatsing.

+