icon-arrow-right
HomeNieuws MV-stelling 2de Maasvlakte op weg naar volgende klus

MV-stelling 2de Maasvlakte op weg naar volgende klus

Actueel

Eind week 16 is de MV-palen stelling van de 1ste kade van de 2de Maasvlakte naar de 2de kade gereden. De rit van ca. 6 kilometer werd gemaakt op platformwagens. Ondanks het totaalgewicht van ca. 250 ton kon de stelling volledig intact worden gelaten, ook het heiblok behoefde niet gedemonteerd te worden.
Nadat de stelling in mei 2010 werd opgebouwd heeft deze met succes ruim de helft van de ca. 400 MV-palen met een lengte van 60 meter onder een hoek van 45 graden de nieuwe grond van de 2de Maasvlakte ingeheid. De MV-palen dienen als trekanker voor de 1,3 kilometer lange kademuur die op dit moment wordt afgebouwd door de Bouwcombinatie BAVO-Kademuren (een combinatie van Van Hattum en Blankevoort en BAM Civiel). De overige palen worden geheid voor de 2de kade met een lengte van ca. 1,2 kilometer waarvoor op dit moment de diepwanden worden gegraven.
Het funderingswerk wordt uitgevoerd door de funderingsbedrijven BAM Speciale Technieken en Volker Staal en Funderingen. De opdrachtgever voor de kades is PUMA (Projectorganisatie Uitbreiding Maasvlakte) die voor het Havenbedrijf Rotterdam de eerste fase van de 2de Maasvlakte uitvoert.

+