icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 juli 2013

Helft fundaties WODS Windfarm geinstalleerd

De installatiewerkzaamheden voor de West of Duddon Sands windfarm vorderen gestaag. Vorige week werd de 54ste fundatie geinstalleerd en daarmee waren 50% van de fundaties aangebracht.

Sinds mei is Offshore WindForce (een joint venture van Boskalis en Volker Stevin Offshore) met 2 kraanschepen (de Pacific Orca van Swire Blue Ocean en de Sea Installer van A2SEA) op de Ierse Zee in de weer om de fundaties voor de later aan te brengen windmolens te plaatsen. De opdrachtgever voor de windfarm is een joint venture van ScottishPower Renewables en DONG Energy. 
De schepen pendelen tussen de Ierse Zee en Belfast, waar de palen en transition pieces zijn opgeslagen. De Pacific Orca neemt hierbij 5 fundaties per trip mee en de Sea Installer 3. Binnenkort zal de Sea Installer worden omgebouwd om voor Siemens de torens en molens te gaan plaatsen en zal de rest van de fundaties door de Pacific Orca worden aangebracht. Volker Staal en Funderingen is betrokken bij de werkzaamheden vanwege de ervaring met het heien en grouten van de fundaties.