icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 april 2014

Heiwerk substation Amrumbank afgerond

Woensdag 23 april is de laatste paal geheid voor het substation van het windpark Amrumbank, gelegen op het Duitse contintentale plat. Het heiwerk is uitgevoerd met een IHC Hydrohammer type S-1200, die werd gehandeld met het kraanschip Rambiz van Scaldis Salvage & Marine Contractors.  

De palen waren 54 meter lang en hadden een gewicht van ca. 165 ton per stuk. De palen zijn met een zogenaamde interne lifting tool opgehesen en in de geleiders aan het jacket geplaatst waarna het heiwerk kon plaatsvinden.

Tijdens het heien werd er een luchtbellenscherm rondom het schip aangebracht ter vermindering van de geluidsoverlast. Het heien moest een aantal malen vanwege de slechte weeromstandigheden worden opgeschort. Het jacket is nu met grout aan de palen verbonden, waarna het jacket geplaatst kan worden.

Het platform gaat dienen als substation voor het windpark Amrumbank West wat in opdracht van E.ON Climate & Renewables wordt aangelegd.

De heiwerkzaamheden zijn door VSF uitgevoerd in opdracht van Scaldis Salvage & Marine Contractors.