icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 maart 2012

Diepwanden Parkeergarage Emmen

Maandag 26 maart is VSF, in opdracht van hoofdaannemer Strukton Civiel Projecten en opdrachtgever Gemeente Emmen, gestart met het graven van de diepwanden voor een nieuwe parkeergarage aan de rand van de gemeente Emmen.    

De bestaande garage voldeet niet meer en is reeds grotendeels gesloopt evenals een bestaande kantoortoren en naastgelegen appartementencomplex. De bouwkuip voor de garage wordt uitgevoerd in diepwanden. De lengte van het diepwand trace is ca. 530 meter en de diepwanden hebben een diepte van ca. 11 meter en een dikte van dikte van 60 centimeter. De diepwanden worden verankerd door middel van tijdelijke strengankers. De ankers zullen, als de vloeren zijn aangebracht, ontspannen worden en maar de strengen blijven in de grond achter. VSF heeft naast de uitvoering van de diepwanden en ankers ook de engineering in opdracht gekregen waarbij, in eigen huis, de zwaarte en vorm van de wapening, de sleufstabiliteit en de lengte en de sterkte van de ankers werden berekend en getekend.