icon-arrow-right
HomeNieuws Blauwe Klap te Assen succesvol geplaatst

Blauwe Klap te Assen succesvol geplaatst

Actueel

De afgelopen weken zijn de stalen onderdelen van de nieuwe fiets- en autobrug ‘de Blauwe Klap’ gemonteerd en zijn de eerste succesvolle testdraaien een feit. Vrijdag 11 december 2015 zal de brug opengesteld worde voor het verkeer. Dit zal gebeuren voor de westelijke rijbaankant van Assen centrum.

De bouw van 'De Blauwe Klap’ is onderdeel van "FlorijnAs". Dit is een veelomvattend programma om de bereikbaarheid van Assen te verbeteren. Meer informatie over dit programma en de bouw van de ‘Blauwe Klap’ kunt u vinden op www.florijnas.com.

Hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort voert het werk uit in opdracht van de Gemeente Assen. Volker Staal en Funderingen is verantwoordelijk voor de bouw en de montage van de stalen onderdelen van de brug.

De brugdekken zijn gefabriceerd in onze eigen werkplaats in Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

Werkvolgorde

Het werk werd aangevangen met het aanbrengen van de beide hameistijlen, deze zijn per wegtransport aangevoerd op de werklocatie te Assen. De hameistijlen hebben een afmeting van circa 12x3x1.5m en hebben een gewicht van 12 ton en werden over totaal 48 ankers geplaatst.

 

De brugdekken zijn over water richting Assen vervoerd, het laatste deel van de reis is over de weg gegaan.

Bij aankomst op de werklocatie zijn de 4 vallen direct met een 500 tons mobiele kraan geplaatst op de 84 reeds ingestort ankers. Na plaatsen zijn de vallen gekoppeld en fijn af gesteld.

 

De sluitstukken, de 2 balansen met hangstangen, zijn per binnenvaart richting locatie getransporteerd en eveneens met een 500 tons mobiele kraan op de hameistijlen geplaatst. De balanspriemen hebben een afmeting van circa 16x3x4.5m en wegen 65 ton. De toleranties bij deze verbinding waren erg streng om ervoor te zorgen dat hameitoren en de balanspriem niet zouden aanlopen tijdens het draaien. 

 

Aan de montage zijn maanden van voorbereidend werk voorafgegaan in de vorm van engineerings-, grond- en betonwerk.

Florijnas

Nieuws

Meer nieuws

De Blauwe Klap finalist voor de European Steel Bridge Award

De Blauwe Klap is samen met 2 andere projecten finalist voor de European Steel Bridge Award 2016 in de categorie...

Eerste brugdelen gemonteerd van fiets- en autobrug Blauwe Klap te Assen

De afgelopen dagen zijn de eerste stalen brugdelen van de nieuwe fiets- en autobrug 'De Blauwe Klap' gemonteerd. De bouw...

+