HomeNieuws 1e paal geslagen voor Melkwegbrug Purmerend

1e paal geslagen voor Melkwegbrug Purmerend

Actueel

Op 26 mei heeft wethouder Hans Krieger de eerste paal geslagen voor de Melkwegbrug, de nieuwe verbinding voor langzaam verkeer tussen Weidevenne en het Centrum van Purmerend. Volker Staal en Fundeingen levert de stalen brug voor dit project.  De brug wordt in eigen beheer gefabriceerd in de werkplaats in Rotterdam. Al toen de gemeente begon aan de bouw van de Weidevenne werd een brug voor fietsers en voetgangers gepland. De huidige overgang is vooral geschikt voor auto's en voor langzaam verkeer niet voldoende veilig. De gemeenteraad besloot in 2006 dat de brug er moest komen.
Uitkijk over oud en nieuw Purmerend  De brug heeft een bijzonder ontwerp: de hoge boog over het kanaal bereikt een hoogte van ruim twaalf meter en biedt een geweldig uitzicht op de oude en nieuwe stad. Het lage deel maakt een slinger over het water en is geschikt voor fietsers, brommers en voetgangers. De brug wordt gebouwd met subsidie van Stadsregio Amsterdam.
Wethouder Krieger nu ontslagen van belofte  In verkiezingstijd had wethouder Krieger beloofd als veerman met eigen sloep mensen tussen de beide oevers over te zetten als de brug er tijdens deze Raadsperiode niet zou komen. Die belofte hoeft hij dus nu niet meer na te komen.
Plaatsing brug  De brug wordt in het voorjaar van 2012 geplaatst. Naar verwachting wordt deze najaar 2012 in gebruik genomen.
U kunt hier een filmpje over de voortgang van de bouw bekijken.

Nieuws

Meer nieuws

Melkwegbrug opengesteld voor publiek

Actueel

Zaterdag 13 oktober is op feestelijke wijze de Melkwegbrug aan de burgers van Purmerend gegeven door wethouder Hans Krieger....

Film Bouw Melkwegbrug online

Actueel

De Gemeente Purmerend en Volker Staal en Funderingen hebben gedurende de bouw van de Melkwegbrug opnames laten maken van de...

+