icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 april 2021

MV-palen heien op project Offshore Terminal Rotterdam verlenging zeekade

Begin maart is onze MV-stelling vanaf de werf in Dordrecht op transport gegaan naar de 2e Maasvlakte. Met de Matador van Bonn & Mees is deze geplaatst op zgn. SPMT's (Self Propelled Modular Transporter) die al in stelling waren gebracht op de aanbrenglocatie. Inmiddels is gestart met het heiwerk van de Müller Verpress (MV)-palen, waarvan in totaal 40 stuks met lengtes tot 58,5 meter worden aangebracht.

Bijgaand filmpje geeft u prachtige beelden vanaf de aankomst op de werklocatie en het heien van MV-palen.

Zet het geluid aan!

Het project

Het project “Offshore Terminal Rotterdam verlenging zeekade” bestaat uit het verlengen van de bestaande kade met 200 meter kademuur met een kerende hoogte van 30 meter in de Prinses Arianehaven op de 2e Maasvlakte. Hiermee wordt deze de diepst stekende kademuur van de Rotterdamse haven.

Wie werken aan dit project?

Van Hattum en Blankevoort en Volker Staal en Funderingen voeren, samen met partners, gezamenlijk de werkzaamheden uit in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam.