icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 juni 2021

Boorwerk tijdelijke IJplein veerverbinding Amsterdam

Achter het Centraal Station van Amsterdam wordt door Van Hattum en Blankevoort en Volker Staal en Funderingen gewerkt aan de nieuwe ondergrondse fietsenstalling IJ-Boulevard, in opdracht van Gemeente Amsterdam.

Voordat de werkzaamheden kunnen starten pal achter het CS moet eerst de aanlegplaats van de IJplein-veerverbinding tijdelijk worden verplaatst.
Voor deze tijdelijke aanlegplaats worden door Volker Staal en Funderingen vanaf een ponton 8 stuks open stalen buispalen met verschillende diameters (914mm tot 1420mm), een lengte van 29 meter en een maximaal gewicht van 27 ton trillingsvrij ingeboord.

Hergebruik

De palen die hiervoor gebruikt zijn hebben een eerder leven gehad als pontaanlanding van de Westerdoksdijk en zijn speciaal voor deze locatie aangepast en verlengd. Deze palen zijn, net als alle leveranties, over het water aangevoerd naar het werkgebied.

 

Foto's: Topview Luchtfotografie