HomeProjecten Vibropalen Hollandia terrein

Vibropalen Hollandia terrein

Krimpen aan de IJssel

In het kader van een complete opwaardering van het terrein van Hollandia te Krimpen aan de IJssel heeft VSF in opdracht van Van Hattum en Blankevoort 228 vibropalen ten behoeve van de fundatie van de vloer en de wanden van een nieuwe montagehal, Hal 10, aangebracht.
De palen zijn aangebracht op de plaats waar vroeger ook een hal heeft getaan die op palen was gefundeerd. Het palenplan is zodanig aangepast dat een groot deel van de bestaande fundatie niet behoefde te worden gesloopt. De palen hebben een lengte van 22,5 meter en een diamter van 610 mm. De palen zijn volledig gewapend. Het inbrengen is uitgevoerd met een dieselheiblok en de casing werd getrokken met een ringvibrator die waren gemonteerd in een heistelling type Hitachi KH 300 GLS. Voor het inbrengen van de beton en de wapening is gebruik gemaakt van een hulpkraan.
Nadat Hal 10 gereed en opgeleverd was heeft VSF in opdracht van Van Hattum en Blankevoort ook nog 196 vibropalen ten behoeve van de fundatie van de vloer en de wanden van een 2de nieuwe montagehal, Hal 11, aangebracht. De hal krijgt een vloeroppervlak van 100 bij 40 meter en de hoogte wordt 38 meter. De palen hebben een lengte tot 24 meter en een diameter van 610 mm. De palen zijn inverband met de belastingen en de bodemgesteldheid volledig gewapende. Het inbrengen is ook bij deze hal uitgevoerd met een dieselheiblok en de casing werd getrokken met een ringvibrator die zijn gemonteerd in een heistelling type Sennebogen 6100 HD. Voor het storten van de beton en het inhijsen van de wapening werd gebruik gemaakt van een hulpkraan type Sennebogen 6100.
Op de achtergrond is de brug te zien die door Hollandia wordt gebouwd voor de stad Dublin in Ierland. De brug zal binnenkort op een ponton worden gereden over het door VSF aangebrachte RO-RO-steiger.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Hollandia
 • Hoofdaannemer
  Van Hattum en Blankevoort
 • Gebruikte VSF-technieken
  Vibropalen
 • Uitvoeringsperiode
  2009 en 2010
 • Projectcategorieën
  Funderingen
+