HomeProjecten Skidbaan Heerema Vlissingen

Skidbaan Heerema Vlissingen

Vlissingen

Heerema Vlissingen heeft in 2013 VSF opdracht gegeven voor het maken van een nieuwe skidbaan op hun productielocatie in Vlissingen. Onder andere voor het samenstellen en de load-out van het jacket voor het Hejre-veld was een uitbreiding van de capaciteit noodzakelijk.

Uitvoering

Het werk bestond uit het leveren en heien van bijna 280 stalen buispalen en het op deze buispalen aanbrengen van een betonnen balk. De palen waren verdeeld over een 3 tal banen van 150 en 130 meter lang. De buispalen hadden een diameter van 914 mm en een lengte van ca. 30 meter en moesten allen met een schoorstand van 20 op 1 worden aangebracht.
De palen zijn in verband met de toleranties op de maatvoering eerst voor een groot gedeelte getrild met een - in een makelaar van een Sennebogen heistelling gemonteerd - hoogfrequent trilblok type: ICE 36 RF. Daarna zijn de palen voor het zeker stellen van het draagvermogen over een aantal meters geheid met een hydraulisch heiblok. 

Na het op diepte heien zijn de palen voorzien van stalen ringen waarop de gewapende betonnen balk kon worden gestort. Op de betonnen balken zijn vervolgens voor het glijden van de constructies weer stalen balken gemonteerd. De banen kunnen belast worden tot 2800 kN/m.

In de tussentijd heeft de load-out van het ca. 8.500 ton zware jacket voor het Hejre-platform plaatsgevonden. De skidbaan is gebouwd voor toekomstige, nog zwaardere, constructies met gewichten van meer dan 15.000 ton.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Heerema Vlissingen B.V.
 • Hoofdaannemer
  Volker Staal en Funderingen bv
 • Gebruikte VSF-technieken
  Trillen en heien buispalen
 • Uitvoering
  2013
 • Projectcategorieën
  Funderingen
+