HomeProjecten Blusplatform voor Eurotank Amsterdam

Blusplatform voor Eurotank Amsterdam

In opdracht van IJbouw heeft VSF een blusplatform gebouwd voor Eurotank Amsterdam.
Het frame voor het platform, met de afmeting van 10 bij 9 meter en inclusief de staalplaten t.b.v. de betonnen vloer, een gewicht van ruim 22 ton, is in 1 deel over water vanuit Rotterdam aangevoerd middels 3 gekoppelde eigen pontons. Het frame is samengesteld en geconserveerd in de werkplaats van VSF. Na het plaatsen van het frame werden in verband met kans op beschadigingen de bordessen en de kroosroosters aangebracht welke beide ook ca. 5 ton zwaar waren. Het aflassen van de constructie werd uitgevoerd vanaf het werkvaartuig van VSF: de Geertruida M.
Voor de ondersteuning van het frame zijn van het eigen heiponton en met een Sennebogen hijskraan vooraf 4 buispalen en damwand m.b.v. een 80 ton's rupskraan ingetrild in de haven bij EuroTank Amsterdam, het frame zelf is geplaatst m.b.v. 2 mobiele 60 ton's kranen welke op een apart ponton zijn aangevoerd.
Alle onderdelen van het werk (detailengineering, fabricage, conservering, transport, heiwerk) konden in eigen beheer worden uitgevoerd.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  EuroTank Amsterdam
 • Hoofdaannemer
  IJbouw
 • Gebruikte VSF-technieken
  Buispalen, steiger
 • Uitvoeringsperiode
  2009
 • Projectcategorieën
  Staal
  Engineering
+