icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 december 2013

Kade 8 Argos Oil opgeleverd

Op 22 november j.l. is door de Bouwcombinatie Caltex in Rotterdam de nieuwe kademuur voor Argos Oil opgeleverd. 

De Bouwcombinatie Caltex werd gevormd door de firma Hakkers uit Werkendam en VSF. De eerste schepen zijn de afgelopen weken reeds behandeld aan de kade.

De 400 meter lange kademuur is gebouwd in de Nieuwe Waterweg tussen de 1ste en 2de Petroleumhaven en heeft een kerende hoogte van meer dan 20 meter. De kade is geschikt voor Aframax olietankers die een lengte tot 250 meter, een breedte tot 45 meter en een maximale diepgang van 15,2 meter kunnen hebben.

 

De werkzaamheden voor de kademuur bestonden uit zowel het ontwerp als de uitvoering. De kademuur is uitgevoerd in combiwand en voorzien van verankering. Nadat de combiwand op het land door VSF en op het water door Hakkers was geplaatst en door Jetmix de verankering was aangebracht heeft de firma Van Hattum en Blankevoort Regio Zuid de betonnen kesp, de overgangsvloer en het laadplatform gebouwd. Boskalis heeft daarna het baggerwerk vlak voor de kade en het aanbrengen van de anodes uitgevoerd.

Havenbedrijf Rotterdam was de opdrachtgever van de werkzaamheden en Argos Oil de gebruiker.