HomeNieuws Aanpassing spoorbrugpijlers t.b.v. Ruimte voor de Rivier

Aanpassing spoorbrugpijlers t.b.v. Ruimte voor de Rivier

Actueel

In het vakblad Cement is op interessante wijze beschreven waarom de pijlers van de uit 1879 stammende spoorbrug in Nijmegen aangepast dienden te worden in het kader van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier.

Het artikel is o.a. geschreven door onze collega van Volker InfraDesign Ir. Hans Galjaard.
Er wordt uitgebreid ingegaan op de ingenieuze oplossing om d.m.v. diepwanden het bestaande funderingsniveau van drie van de bestaande brugpijlers te verlagen.

Ter plaatse van de bocht in de Waal kon daardoor een groter doorstromingsprofiel worden gerealiseerd zodat er minder opstuwing van het water plaatsvind bij een hoge waterafvoer van de Rijn.

Volker Staal en Funderingen heeft de diepwanden ontworpen en aangebracht, zusterbedrijf Elja Beton- en waterbouw heeft de betonconstructie uitgevoerd.

 

Het complete artikel in Cement kunt u lezen via de onderstaande link.

Projecten

Alle projecten
+