HomeFunderingenPalenStalen buispalen

Stalen buispalen

Stalen buispalen worden door VSF op diverse locaties en op diverse manieren aangebracht. De palen kunnen  grote horizontale krachten opnemen waardoor ze uitermate geschikt zijn als dukdalf en als ondersteuning van een remming. Door de paal te voorzien van een deksel kan de paal ook gebruikt worden in situaties waar vertikaal draagvermogen is gewenst. De levensduur kan worden verlengd door de palen te coaten. Door de eigen ontwerpafdeling kan de paalconfiguratie en opbouw van de paal berekend worden met zelf ontwikkelende berekeningsprogramma's.

Toepassing

Stalen buispalen worden op diverse manieren toegepast als funderingselement. Vooral op het water kan sprake zijn van grote diameters (tot 4,5 meter). VSF heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van grote palen op het water. Hiervoor hebben we de beschikking over grote kraanpontons, een heibok en grote tril- en heiblokken. Indien trillingen een probleem zijn bij heeft VSF oplossingen beschikbaar voor het trillingsvrij aanbrengen van buispalen op het water.

Omgevingsfactoren

Omdat de palen veelal op het water worden toegepast is er over het algemeen geen grote hinder bij het aanbrengen van de palen.

Voor- en nadelen

Het trillend en heiend aanbrengen en verwijderen van planken gaat gepaard met geluid- en trillingsoverlast die door voorboren met of zonder betonietvulling of fluïderen kan worden verminderd. Indien noodzakelijk kan damwand ook gedrukt worden waardoor de hinder tot een minimum wordt beperkt.

Waar toegepast

Naam project

Opdrachtgever

Vervangen dukdalven Roompotsluis, Vrouwenpolder VolkerRail Nederland  

Ondersteuning Pijlers Ramspolbrug, Ens

Infrateam N50

Fundatie Centrale Electrabel, Rotterdam Maasvlakte

Visser & Smit Bouw

Ondersteuning Westrandweg, Amsterdam

Van Hattum en Blankevoort

Uitbreiding steiger Vopak, Vlaardingen

Vopak Terminal Vlaardingen

Loswal Asfaltcentrale ARA, Amsterdam

KWS Infra

Schadepaal Total, Vlissingen

Van der Straaten Aann.mij.

Remmingwerk 2de ligplaats Stenaline, Hoek van Holland

Stena Line

Bouwkuipen Statentunnel, Rotterdam

Saturn

+